Category: Ushqimi

Ushqimi

Angjinare për dispepsi

Angjinarja ka cilësi diuretike dhe të ndihmon në rregullimin e kolesterinit. Çfarë është:  Angjinarja  (Cznara scolymus)  hyn tek  familja e gjembave. Është e…

Ushqimi

Sekretet e të ngrënit

  Tavolina ëeshtë vendi ideal për të rinisur ”me këmbë të mbarë” jetën e përditshme. Rregullat që vendos secili prej nesh në të…

Ushqimi

Patëllxhane për trurin

Ulë kolesterinin, mbron zemrën dhe ndihmon ata që vuajnë nga të zënit kaps. Çfarë është? Perim karakteristik veror (Solanum melongena L) përmban pak…

Ushqimi

Sushi, ashtu si shëndeti

Në qoftë se kuzhina japoneze mbetet jashtë zakoneve tuaja, thjesht rimendojeni. Do të çuditeni, jo vetëm nga shija e saj, por edhe nga…

Ushqimi

Luleshtydhe dhe violeta

Në qoftë se doni që t’i shërbeni luleshtrydhet në një mënyrë të ndryshme nga mënyra klasike (sheqer, liker, konjak, kos, akullore…), provoni recetën…

Ushqimi

Akoma edhe një gotë

Përdorimi mesatar i alkolit krahasohet me uljen e rrezikut të kancerit të veshkave  në gratë mesatare dhe të moshuara, sipas një studimi suedez…