Shendeti

10 Menyra si te dobesohesh pa mbajtur Diet

si-te-mbajme-dieta-shqip-mesime-bukuri-mask-pucra-asperin

 

Të mbajme diet ndonjëhere mund të jetë fatale për shëndetin tonë! Mund të jetë burim stresi, mund të sjell shpërqëndrim si dhe dëmtime të apratit tretës.
Studimet e fundit janë përqendruar jo tek sasia, por tek mënyra se si hani dhe me kë hani, pasi dhe kjo e fundit është shumë e rëndësishme.

Me pak fjalë ja 10 mënyra që mund të përqendroheni nëse doni të humbni peshë:

 

1 – Përdroni pjata të vogla

Një studim i universtiteti Cornell ka treguar se sasia e madhe e ushqimit në pjat ka tendence që të duket sikur ha pak dhe keshtu rrezikon ta mbushni perseri pjatën, por të zgjedhesh një pjate të vogel mund të të bëj të ndihesh i ngopur shpejt.

2 – Përdorni një pirun të madh

Dieta app - pirun-asperin-keshilla-studime-shqip-bukuri
Një studim italian, ka treguar se të hani me pirun të vogel, ju shtyn të hani sa më shumë ushqim.

 

3 – Hani me meshkuj (nese je një femër)

Kjo këshille vjen nga psikologia Meredith Young që mbeshtet se nese ha me një mashkull, kë tendence të hash sa me pak dhe të limitosh sasinë e konsumuar.

 

4 – Lexoni gjithmonë Etiketat

Një studim i Fred Hutchinson Cancer Research Center në Seattle mbështet se kush lexon etiketat e ushqimit, konsumon rreth 5% më pak të ushqimit.

 

drinking-water-full_Dieta app - pirun-asperin-keshilla-studime-shqip-bukuri

5 – Pini ujë perpara se të hani

Kjo provë është bërë për 12 javë tek disa persona dhe ka konfermuar se të pish 2 gota ujë perpara çdo hofti humb mesatarisht 2 kilogram.

 

6 – Mos flini me drite ndezur

Te flesh me drit ndezur mund të shtoni rreth 50% të kileve! Pra që këtej e tutje ktheheni dhomën tuaj në një errësirë totale. (kujdes dhe dritën e televizorit)

 

Dieta app - pirun-asperin-keshilla-studime-shqip-bukuri-ciokollat

7 – Kujdes me tundimet

Mbani larg karamelet dhe çiokollatat, mundësisht mos i blini dhe mos ti keni nëpër shtëpi. Kujdes me pijet super alkolike.

 

dieta-femije-Dieta app - pirun-asperin-keshilla-studime-shqip-bukuri

8 – Kujdes me miqtë

Femijet kanë tendencen të hanë më shumë kur janë me njerez të njohur sesa me ata të panjohurit, por tek të rriturit ndodh e kundërta.

 

9 – Larg personave të dobët që hanë shumë

Ka persona qe han sasi të medha dhe nuk shëndoshen, këta (tipa) duhet ti evitoni ti rrini afër gjatë konsumimit të hofteve

 

10 – Mos shikoni reklama palestre apo fiskulture

Gjatë hoftit mos shikoni reklama që kanë të bejne me palestrën apo dobësimin. Gjithashtu kur uleni për të ngren mos mendoni asnjëherë palestrën. Eshtë gjithçka psikologjike.

 

Ky artikull u mundësua nga Lirenti.com (Diskutime ne Shqip)

10 comments on “10 Menyra si te dobesohesh pa mbajtur Diet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *