Shendeti

Si të kemi flokë, lëkurë dhe thonj të shëndetshëm

floke_thonj

Flokët, thonjët dhe lëkura tregojnë menyrën tonë të të ushqyerit. Për këtë mënyra  e gabuar e të ushqyerit si dhe mungesa e vitaminave  mund të bëjnë që të kemi flokë që kanë humbur shkëlqimin dhe të dobësohen e të çahen, të kemi thonj të dobët që thyhen shpejt dhe lëkurë të thatë dhe të mplakur.

Pra, ushqimi ynë duhet të jetë i pasur me lëndë antioksiduese, me proteina, vitamina A, B dhe C, hekur, kalium dhe zink. Gjithashtu duhet të konsumojmë shumë fruta dhe perime. Të pimë shumë lëngje dhe ujë për hidratimin e organizmit tonë. Dhe së fundi, dietat e shumta, zakonet e këqija të të ushqyerit dhe humbja e menjëherëshme e peshës, mund të dëmtojnë shëndetin e flokëve tanë dhe të na çojnë drejt rënies së tyre.

©bukuri.com

About

Bukuri.com është një hapësirë ku na jepet mundësia të ndajmë këshilla mjaft të nevojshme për kurën e trupit dhe shpirtit tonë!

3 comments on “Si të kemi flokë, lëkurë dhe thonj të shëndetshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *