Ushqimi

Piper të zi, të kuq apo të bardhë?

 

Ndryshimi:

Më i njohuri tek ne piperi i zi është ai që zgjidhet pasi është pjekur. Piperi i bardhë është thjesht piperi i zi por që i është pastruar lëkura. Nga ana tjetër, piperi i kuq djegës bënë pjesë në një shumëllojshmëri të ndryshme dhe përmban lëndën djegëse kapsaisinë që i jep shije pikante. Për sa i përket piperit jeshil, është thjesht piperi i zi që kokrrat e tij janë mbledhur dhe janë tharë përpara se të piqen.

Cilin piper të zgjidhni?

Më i mirë konsiderohet piperi i kuq, sepse besojnë se mbron organizmin nga lëndë kanceroze.

©bukuri.com

0 comments on “Piper të zi, të kuq apo të bardhë?

Leave a Reply