Estetike

Të përdor brisk apo dyll?


Qimet janë një armik që të gjitha gratë duhet t’i përballojnë. Mëdyshjet e tyre përsa i përket metodave të heqjes së qimeve janë shumë. Cila metodë është më e mirë?

Brisk apo dyll?

Metodat bazë të depilimit janë brisku dhe qiriri. Çdo grua zgjedh atë që i preferon më shumë, por është e rëndësishme të dimë anët pozitive dhe negative për çdo metodë veç e veç.

Brisku, ndoshta është metoda më e përhapur e depilimit tek gratë. Është e thjeshtë, efikase dhe veçanërisht një zgjidhje e padhimbshme. Praktikohet në çdo çast pa qënë e nevojshme ndonjë lloj parapërgatitjeje. Por ka dhe anë negative. Brisku rrit dendësinë e qimeve dhe i bënë më të ashpra. Zgjat 3-4 ditë, dhe rrënjët janë të dukshme akoma edhe pas rruajtjes me brisk. Një mangësi tjetër e briskut është se nuk mund të përdoret në të gjitha pjesët e trupit, në të cilat ka qime të padëshirueshme.

Depilimi me dyll është metoda me përfundime më të mira për heqjen e qimeve në të gjitha pjesët e trupit. Pas heqjes së qimeve, lëkura është më e butë dhe e lëmuar dhe qimet vonohen të dalin për një kohë të gjatë. Kjo metodë ka dy teknika: Depilimi me dyll të nxehtë, e cila është  më e shpeshta dhe më e përdorura dhe me dyll  të ftohtë, që përdoret edhe në shtëpi.

 Anët negative të depilimit me dyll të nxehtë dhe të ftohtë janë, se mund të bëhen vetëm në sallone bukurie  dhe mund shkaktojë dhimbje dhe djegie në zonën ku hiqen qimet.

Çfarëdo mënyre nga të dyja që të bëni, e sigurt është se duhet të jeni të mirëinformuara për të dyja metodat, dhe të zgjidhni atë që ju preferoni. 

©bukuri.com

144 comments on “Të përdor brisk apo dyll?

  1. Pingback: Depilim me dyll në kushte shtëpie - Bukuri.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *