Sex & Marëdhënie

Seksi është i mirë për shëndetin dhe ndihmon jetëgjatësinë

seksi_ndihmon_shendetin

Me sa duket seksi është më tepër se një shkarkim hormonesh dhe disa momente të shkurtëra të kënaqësisë së pastër.

Shkencëtarët tregojnë se seksi është jashtëzakonisht i dobishëm për shëndetin tonë, ndërsa mungesa e një jete aktive seksuale mund të ketë efekte negative.

Por, seksi i tepërt, gjithashtu mund të jetë i dëmshëm: më shumë se tre herë në javë mund t’a dobësojë imunitetin, dhe të na bëjë të prekshëm nga infeksionet.

Kërkimet shkencore kanë filluar të tregojnë që seksi i rregullt duket se ndihmon në largimin e kërcënimeve të sëmundjeve, dhe bile për më tepër mund t’i ndihmojë njerëzve të jetojnë më gjatë.

 ©bukuri.com

1 comment on “Seksi është i mirë për shëndetin dhe ndihmon jetëgjatësinë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *