Ushqimi

Luftoni mplakjen me vitaminë D

 VITAMIN_D

Disa minuta qëndrimi në dritën e diellit e ndihmon trupin tuaj të krijojë vitamin D aq sa i duhet.

A është kjo keq për lëkurën tuaj derisa plakeni?
Jo, nëse nuk e teproni, shumë ekspertë thonë, dhe përfitimi mund të jetë shumë i madh.

Më shumë se gjysma e të gjitha grave mendohet se kanë mungesë të vitaminës D, dhe studimet e fundit nga Universiteti Xhon Hopkins vërtetojnë se mos marrja e mjaftueshme e vitaminës D e rrit rrezikun e vdekjes për 26 %.

Prandaj, për këtë arsye ja vlen të kontrolloni nivelin e vitaminës D me një test të thjeshtë gjaku. Nëse e keni nivelin e ulët, hani më shumë ushqime të pasura me vitamin D, mish peshku si salmon dhe tuna, drithëra të ngurtësuar dhe lëng portokalli.

Gjithashtu konsultohuni me mjekun për ushqimet plotësuese.

 ©bukuri.com

0 comments on “Luftoni mplakjen me vitaminë D

Leave a Reply