Familja

Zgjidhni karrocën më të mirë për fëmijën tuaj

 

Karrocat për fëmijët janë të shumta dhe të ndryshme. Midis të tjerave një gjë e rëndësishme, të cilës duhet ti jepni rëndësi është pozicioni i fëmijës brënda në karrocë. Fëmija qoftë ulur apo shtrirë duhet të shoh fytyrën tuaj!

Disa studime të Dundee University të Britanisë së Madhe, mbështesin se nëse fëmija nuk ka lidhje optike me atë që e nxjerr xhiro me karrocë mund të zhvillohen tek ai ndjenja ankthi, ndërsa fëmijët që shohin shoqëruesit e tyre, ndiejnë se komunikojnë me ta, gjë që ndihmon për një zhvillim të mirë të tyre, siç mbështesin studjuesit.

Drejtuesja e grupit studjues Susan Zeedyk thotë se ”siç e dimë, sa më shumë të komunikojmë me fëmijën duke i folur, aq më shumë ndikohet zhvillimi i trurit të tij dhe truri i fëmijëve zhvillohet sidomos në periudhën që nga lindja deri në 3 vitet e para më shumë se kurrë. ”

©bukuri.com

0 comments on “Zgjidhni karrocën më të mirë për fëmijën tuaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *