Estetike

Si të zgjedhim kremërat e syve


Për kremërat bazë preferohen formulat e pasuruara me vitamina C, A dhe grupin B. Këto vitamina, në fakt aksion antioksidues dhe ngacmojnë metabolizmin e lëkurës, zgjojnë ngjyrën dhe ndriçimin. Të dobishme janë dhe formulat përbërëse me efekt “plumping”. Përforcojnë me substanca irritues si p.sh specka djekëse që fryjnë lehtësisht lekurën dhe e bëjnë të duket menjëherë më tonike. Ashtu si e theksuam, është e rëndësishme që kremi i përdorur të ketë dhe një faktor mbrojtës, që të mbrojë lëkurën nga rrezet e dëmshme të diellit edhe për në qytet.
Kura të veçanta rezervohen perqark syve. Lodhja dhe mundimi i syve mund të theksojë parapërgatitjen për zhvillimin e rrathëve të syrit. Mund të jetë e dobishme të përdoret një krem përreth syrit me vitaminë K, e cila riaktivizon qarkullimin e gjakut në zonë dhe ngadalëson krijimin e rrathëve. Efekti është pak i dukshëm por mund të përmiresohet me një masazh të lehtë në të dyja anët e zgavrave të syve duke filluar nga hunda në drejtim të tëmthave.

Përgatiti Stefi Tola ©bukuri.com

 

0 comments on “Si të zgjedhim kremërat e syve

Leave a Reply

Your email address will not be published.