Familja

Çfarë preferon fëmija juaj, mish apo gjellë?

ushqimi-i-femijes

Më të shumtët e fëmijëve preferojnë mishin sesa gjellërat e lëngshme.

– Gjithashtu, konsumojnë shumë pak perime dhe fruta.

– Fëmijët kanë nevojë të konsumojnë ushqime të pasura me proteina çdo ditë, por nuk është e nevojshme që burimi i proteinës të vijë gjithmonë nga mishi.

– Mirë është që konsumimi i mishit të mos i kaloj dy herë në javë.

– Një fëmijë duhet që i vogël të hajë bishtaja, fasule, bizele, qiqra, oriz etj dhe gjellë të lëngshme.

– Të hajë sallata, perime dhe fruta.

– Nëse është i shëndoshë, një dietë me perime do ta ndihmonte të humbë peshë.

– Gjihashtu një dietë e tillë ul mundësitë e shfaqjes së sëmundjeve të ndryshme siç janë pasojat në zemër, kanceri etj.

KËSHILLË: Mos iaplotësoni të gjitha tekat fëmijës tuaj. Fëmijët zgjedhin ushqimin e tyre me bazë shijen dhe jo llogjikën. Nëse ua lejojmë, do të përfundojnë të ushqehen vetëm me makarona, patate mish dhe snak.

©bukuri.com

0 comments on “Çfarë preferon fëmija juaj, mish apo gjellë?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *