Shendeti

3 Fjale mbi Dieten e Adoleshenteve

alimentazione-sana-povera-adoleshenti-dieta-keshilla

Adoleshenca eshte e karakterizuar nga evolimi fizik, psikologjik si dhe ai hormonal. Ne kete periudhe adoleshentet fillojne te bejne kapriço me ushqimin. Ajo qe ne ju keshillojme permblidhet ne 3 fjale nese doni te mbani diete.

1- Komplete: Nuk duhet te beni dallime mbi llojet e ushqimit, duhet te hani nga gjithçka

2- E ekuilibruar: Ne harkun ditor ushqimi duhet te jete i  shperndare ne menyre te ekuilibruar

3- E lehte: Mos e egzagjeroni me kripen, menut ideale jane ato qe perdorin gjithashtu vajin e ullirit.

0 comments on “3 Fjale mbi Dieten e Adoleshenteve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *