Ushqimi

Sekretet e plakjes zbulon vera e kuqe

 

verë_kuqe

Sekretet e plakjes zbulon vera e kuqe

Vera e kuqe na zbulon sekretet e proçedurës të plakjes. Shkencëtarët gjetën se një nga përbërësit më të vegjël, resveratrolin. Resveratroli përmirëson shëndetin dhe jetëgjatësinë e minjve të laboratorëve.

Besojnë që resveratroli aktivizon një proteinë, e cila është e njohur me emrin sirtuin dhe rivendos shëndetin e kromozomeve, e cila çrregullohet kur njerëzit plaken.

Ekipi, i kryesuar nga David Sinclair e Harvard Medical School, duke u përpjekur për të kuptuar funksionimin e sirtuins dhe faktorëve të tjerë të fortë që kontrollojnë parametrat e metabolizmit qelizor,

siç është se si të menaxhojnë yndyrnat dhe si të përgjigjet për të insulinës. Studjuesit janë duke filluar tani të imagjinojnë  si funksionojnë këta faktorë  dhe se si mund ti drejtojnë ato.

Ata shpresojnë të jenë në gjendje në këtë mënyrë për të zhvilluar barna që do të rrisë rezistencën ndaj sëmundjeve dhe të ngadalësojnë plakjen.

Dr Sinclair merr doza të mëdha të përditshme të resveratrolit që atëherë kur ai dhe të tjerët zbuluan disa vite më parë, që aktivizon sirtuin.

"Unë vazhdoj të marr resveratrol dhe ndihem  për mrekulli", tha ai, "por është shumë herët për të thënë dikush nëse unë jam i ri për moshën time."

© Bukuri.com

0 comments on “Sekretet e plakjes zbulon vera e kuqe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *