Ushqimi

Shega, vetitë dhe përdorimi i saj

shege
Shega eshte nje frute i pasur me antioksidantë dhe anti-inflamator.
Sot,një vëzhgim i ri izraelit, i kryer nga Michael Aviram, një biookimist në nje studim ne Laboratoret Lipidë, Rambam Medical Center në Haifa, tregon
virtytet e tjera që lidhen me kete lëng të këtyre frutave, sidomos te acidit ellagic,                                                                                                                                                                                                                                                                                                     një kompleks natyror kimike që mund të ngadalësojnë nga 70 % apo edhe të parandaloje rritjen e qelizave të kancerit si në gji dhe në murin e brendshëm të mitrës. Janë konfirmuar nga ekipi i njëjtë mjekësor i
cili ka studiuar efektet e 10 komponimeve te ndryshme të pranishme në shegë.

  shega

Midis tyre ishte jetike urolitina B, një substancë e rëndësishme për të
parandaluar rritjen e qelizave të kancerit të prostatës, por edhe për të
lehtësuar simptomat e menopauzës, sidomos ne depresion dhe ne brishtësine e kockave.
shegë
Farëra,fruta të kuqe dhe me lëng të kësaj, japin vitamina A dhe C, niacin,
tannins, kalium, bioflavonoids dhe phytoestrogens.Pini vetëm një
gotë në ditë për të mbrojtur të zemrës dhe kundër rrezeve
ultravjollcë, gjithashtu shega luan veprim mbrojtjes, madje edhe kundër sëmundjes se Alzheimer ‘.
Ashtu si, jamballi, xhenxhefili dhe vaj ulliri, shega përmban substanca që mund të ngadalësojnë procesin e plakjes dhe ato oxidative si dhe kunder sëmundjeve të tjera
kardiovaskulare. Ajo ka një mineral me përmbajtje të lartë kalium, me permbajtje diuretike, ka nje efete te mire ne qarkullimin e gjakut.

About

Bukuri.com është një hapësirë ku na jepet mundësia të ndajmë këshilla mjaft të nevojshme për kurën e trupit dhe shpirtit tonë!

0 comments on “Shega, vetitë dhe përdorimi i saj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *