Ushqimi

Mos ua qëroni lëkurën domateve

 domate

Ndoshta jeni mësuar që t’ua hiqni lëkurën domateve, qoftë për të bërë sallatë apo për t’i bërë salcë apo për t’i gatuar gjellë. Erdhi koha që ta harroni këtë zakon. Lëkura e domates ose e gjithë kjo perime është shumë e pasur me likopen që ka vetinë të mos humbasë gjatë gatimit (bëhet fjalë për një antioksidues të fuqishëm ku veçoritë e tij antikanceroze studjohen shumë), dhe akoma e pasur me fibër (të çmuara për të gjithë organizmin sidomos për sistemin tretës).

©bukuri.com

0 comments on “Mos ua qëroni lëkurën domateve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *