naturalfacelook.jpg
Estetike

Maska për rrathët e zinj të syve

comments 11

 natural-face-look

Për të shmangur rrathët e zinj që krijohen rreth syve ju mund të përdorni maska të thjeshta me patate me kastravec dhe fiq.

Potato

Patja ndihmon për zbardhjen e rrathëve të syve sepse përmban një enzimë katekolase. Kjo enzimë përdoret shpesh tek produktet kozmetike për zbardhjen e fytyrës.

98975.gif

Përveç patates një ushqyes  dhe freskues i mirë që ndihmon për rrathët e zinj të syve është dhe kastraveci. Kastraveci ka veti të ulë enjtjen e syve. Kastraveci përmban shumë ujë, përmban vitaminë C, e cila është e njohur për vetinë e saj ndaj acarimeve të ndryshme të lëkurës. Kastraveci përmban dhe acid askobik.

fik

Të njëjtin përfundim do të keni edhe nëse vendosni tek sytë tuaj fiq të prerë në feta. Fiku është një frut, që përmban shumë karbohidrate, albuminë, yndyrë dhe ndihmon për të patur një lëkurë të shëndetshme.

Pataten, kastravecin dhe fikun mund t’i përdorni si maska për sytë duke i prerë ne feta të holla dhe duke i vendosur sipër syve dhe duke i lënë 10-15 minuta.

 

©Bukuri.com

11 Comments

  1. Samara says on 15/07/2012

    Perberesit:Pebr 4-5 persona duhen:* 2 fiahxlneb e7aji oriz* 4 fiahxlneb lebng mishi ose ujeb* 2 lugeb gjelle gjalpeb* kripeb, piper i zi.Procedura:Orizi qebrohet, lahet, kullohet dhe skuqet neb yndyreb teb nxehteb, pastaj hidhet lebng mishi ose ujeb i vluar, kripeb, mbulohet dhe lihet neb zjarr teb ngadalteb 15-20 minuta. Pasi teb keteb pireb gjitheb lebngun dhe neb sipebrfaqe teb jeneb krijuar vrima, hiqet nga zjarri, lihet i mbuluar me kapak pebr 10-15 minuta, sepse avulli e zbut dhe shkriftohet meb mireb. Kur qitet neb pjateb, pilafit mund ti hidhet gjalpeb i shkrireb ose salceb domatesh, e pebrgatitur si pebr makarona. Gjithashtu mund teb bebhet edhe me ye7 dhe neb kebteb rast pebrgatitet njebsoj si meb sipebr.Pilafi mund teb bebhet edhe pa e kaurdisur orizin, neb kebteb rast pebrdoret vetebm gjalpi.Neb lebngun e mishit ose neb ujeb teb vluar me kripeb, neb sasi teb caktuar, hidhet orizi i pastruar e i lareb, pebrzihet pak dhe mbulohet me kapak, lihet teb zihet neb zjarr teb ngadalteb pebr 10-15 minuta dhe kur teb keteb pireb gjitheb lebngun e neb sipebrfaqe teb krijohen vrima, hidhet gjalpeb i shkrireb, pebrzihet, mbulohet me kapak dhe lihet neb njeb aneb teb shporetit. Kur qitet neb pjata i hidhet piper i zi.