Bukuri.com

Per Trupin dhe Shpirtin tuaj!

Ads

Byrek në formë gërsheti me djath ullinj dhe specka (me foto)

Ads
Byrek në formë gërsheti me djath ullinj dhe specka (me foto)

byrek_gershet

Për dy thurje nevojiten:

  • 2 petë të trasha në formë drejtkëndëshi (por mund ta beni edhe me petë jo shumë të rrumbullakta)
  • 150 gr djath të bardhë
  • 6 lugë të vogla ullinj të grirë
  • 2 specka të kuqe (jo djegëse) të pjekura ose të skuqura pa lëkurë
  • 1 lugë të vogël rigon
  • 1 vezë
  • susam (sipas deshirës)

Përgatitja:

Pasi i keni  bërë petët gërsheta  sipas figurës duke ndjekur udhëzimet rrihni vezën me një lugë ujë dhe lyeni sipër petët e bërë gërsheta. Nëse dëshironi mund tu hidhni sipër susam. I piqni në furrë të nxehtë në 180 ° C  për rreth një orë në zgarën e fundit të furrit.

byrek1

1.  Hapni një petë në tavolinë apo diku tjetër dhe prijeni në tre pjesë. Lyeni çdo pjesë duke hedhur nga një lugë të vogël nga ullinjtë e grirë.

 

 

 

byrek2

2. Hidhuni pak rigon dhe hidhni pak djath duke e copëtuar me dorë. Prini speckat në 12 rripa të hollë dhe vini në anën e çdo pete të prerë nga 2 rripa. Lyejini me pak ujë anët e petëve të prera dhe i palosni në formë të rrumbullakët nga ana më e gjatë. Shtypni cepat e petëve që keni mbledhur që të ngjiten.

byrek3

3.  Kapni të treja copat e prera nga njëra anë dhe shtypini që të ngjiten. Filloni dhe thurni me to gërshetin duke i kapërcyer njëra mbi tjetrën. Vzhdoni në të njëjtën mënyrë dhe me pjesën tjetër.

©bukuri.com

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>