Bukuri.com

Per Trupin dhe Shpirtin tuaj!

Ads

Këshilla për bimë mjekësore dhe veçoritë e tyre

Ads
Këshilla për bimë mjekësore dhe veçoritë e tyre

Levanda, ka aromë të lehtë, por është edhe mjaft purgative (ndihmon për të dalë jashtë) dhe ka cilësi antiseptike. Nëse e përdorni në vaskë e bën lëkurën të butë dhe të lëmuar.

Kamomili dhe valeriana, janë bimë mjekësore qetësuese dhe shplodhin pjesët e lodhura të trupit.


 Menta, pastron poret e lëkurës së yndyrshme.

 

 Trumza, qetëson dhimbjet, gjallëron dhe qetëson.

Sherbela, është një bimë që ndihmon mjaft kundër djersitjes.

 

 Tarragon dhe Pelini qetësojnë dhimbjet e muskujve.

 

 Bliri, është një bimë qetësuese dhe veçanërisht për pagjumësinë.

Shqopa, gjallëron lëkurën dhe i jep fuqi organizmit.

Eukalipti, është i mirë për ftohje, ndërsa nëse e përdorni në vaskë kur laheni avulli që thithni zhbllokon hundën tuaj.

 ©bukuri.com

8 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>