perdiodatfemrashqiptare.png
Shendeti

Perioda të parregullta? Ja kura që duhet të ndiqni!

comments 4

perdiodat-femra-shqiptare

Kur Sistemi Reproduktiv i femrave nuk eshte i balancuar, ateher nje femer mund te vuaj nga perioda te pa rregullta. Ka shume arsye qe kjo gje mund te ndodh dhe shum kura qe perdoren. Shum femra nuk e kane shume problem kete gje deri sa mundohen te bejne femi, edhe parregullsia e periodave e ben te veshtire qe te planifikosh shtatzanine.

C’fare jane Perioda te parregullta?

Perioda te pa rregullta jane, thjesht, ato qe nuk jane te rregullta. Ne qofte se ju vuani nga perioda te parregullta, ju mund ta keni te veshtire ta dini se kur mund t’ju vine. Zakonisht periodat duhet te vine brenda 23 – 35 dite, nese juve u vine periodat gjithmone ne te njejten kohe, le mos te jeni brenda 23 – 35 ditesh, mund t’ju vine me shpesh ose me rralle, renci ka qe u vine gjithmon ne te njejten kohe, kjo klasifikohet si normale. Periodat e parregullta nuk kuptohen fare se kur mund te vine.

Si kuptohet ky problem?

1. Kalon shume koh pa perioda
2. Pas nje fare kohe te gjate, ju vine periodat shume shpesht (psh. 2 her ne muaj), pastaj kalon prap nje kohe te gjate pa perioda.
3. Kalon kohe pa perioda, dhe pastaj, te vine per disa jave rresht.
4. Kur del gjak midin periodave.

C’fare eshte kura?

Trupi jone e perballon kete problem, edhe mund te rregullohet vet sipas ushqimeve qe konsumoni. Duhet qe te keni te gjitha vitaminat qe i duhen trupit per tu zhvilluar normalisht. Provoni keshillat e meposhteme per sukses.

Multivitamina dhe Minerale

Nje lloj multivitamin dhe minerale ju ben mire, sepe trupi merr pak nga pak nga c’do lloj vitamine, dhe kjo eshte ditur per te ndihmuar balancimin e sistemit te reproduktimit.

Vitamina B

Keto zakonisht quhet vitaminat e stresit sepse e ndihmojne trupin te perballoj streset ditore. Stresi luan nje rol shume te madh ne periodat irregulare dhe trupi do nje far ndihme qe ta perballoj me lehte. Vitamina B2, B3, dhe B6 jane te domosdoshme per produktin e hornoneve thyroide.

Menyra me e lehte per te rregulluar kete problme eshte qe te pishe rregullisht vitamina B.

Ne qofte peoblemi juaj eshte me i thelle, ju duhet te vizitoheni se shpejti sepse mund te vuani edhe nga probleme me serioze.

Imazhi nga Wikipedia

4 Comments

  1. kuta says on 26/01/2012

    mirmbrema si jeni?une jam nje vajz tani e martuar dhe gjithmon i kam patur peiodat e parregulla tani qe u martova dehs te bej nje femi nuk po ngelem shtatzan,ju lutem a mund te me ndimoni sa do pak faleminderit

  2. mari says on 17/02/2013

    jam 22 vjec kam 4 vjet e martuar dhe tani du te bej nje femije.periodat nuk me vijne ne rregull dhe jam e shqetesuar po bej 3 muaj dhe me shume qe provoj per femije por e pamundur.ju lutem mund te me ndihmoni mos ka ndonje kure per te rregulluar periodat.me respekt Mari.